Voelbare hologrammen

Britten introduceren nieuwe techniek: ultrasound in combinatie met hologrammen

Auteur:
Functie: Adviseur

Media vormen de verbinding tussen de organisatie en de breinen van mensen. Alleen een medium met toekomstvisie is voorbereid op...

Zichtbare en voelbare 3D-beelden in de lucht

Onlangs heeft de Universiteit van Bristol (Engeland) de resultaten van een onderzoek naar voelbare hologrammen gepubliceerd. Het is het team gelukt om een 3D-beeld te scheppen in de lucht, dat ook nog eens tastbaar is. Hierbij hebben ze gebruik gemaakt van ultrasound; geluid waarvan de frequentie te hoog is om door mensen gehoord te worden.

Ultrasound wordt al gebruikt in bijvoorbeeld de industrie en de medische wereld, maar door het te combineren met hologrammen, zijn er tal van nieuwe toepassingen mogelijk. Zo is het straks wellicht mogelijk om niet alleen te zien waar een tumor in het menselijk lichaam zich bevindt, maar ook om het te voelen. Daarnaast zal deze techniek waardevol zijn binnen het onderwijs en kan het gebruikt worden in bijvoorbeeld musea.

Wilt u meer informatie?
Bekijk onze nieuwe online brochure voor alle actuele informatie over dit onderwerp en vele anderen. Neem dan contact met ons op.