De trends in videomarketing

Bumper Ads, mobile only en artificial intelligence

Auteur:
Functie: Head video and animation

Alles om mij heen leg ik vast. Mentaal en digitaal. Dat is mijn Mediavisie. Ik ben bij Mediavisie onderdeel van...

De trends op het gebied van videomarketing

2017 was het jaar van vele trends op het gebied van video. Denk hierbij aan de grote opkomst van virtual reality en het livestreamen van evenementen op onder andere Facebook. 2017 was het jaar dat video echt belangrijk is geworden en het jaar waaruit is gebleken dat beeld meer zegt dan tekst.

De grote komst van Virtual Reality (VR) zet in 2018 nog wel even door. Samen met Augmented Reality (AR) is het de nieuwste beleving op het gebied van video. Ondanks dat we deze termen al een tijdje kennen zijn de grote bedrijven, Apple en Facebook, bezig met het uitrollen van hun eigen platform die beide ontwikkelingen ondersteunen.

Ook in 2018 zijn er genoeg trends wat video betreft die je niet wilt missen. Terwijl iedereen vaak denkt: ‘hoe korter hoe beter’ is dat niet altijd het geval. Uitgebreide verhalen met veel inhoud worden de trend in 2018 op het gebied van video. Documentaires die inhoudelijk sterk en van goede kwaliteit zijn vallen meer op in de grote videoberg. Lange video’s kunnen ook makkelijk worden geknipt in verschillende video’s om zo een grote doelgroep te bereiken. Het gaat om de kwaliteit van de video.

Een andere trend die je gaat zien in 2018 zijn bumper Ads. Bumper Ads zijn korte video’s van maximaal zes seconden. Deze vorm van video werkt goed op social media. Deze video’s werken als trigger naar de volledige lange versie. Deze bumper Ads kunnen gebruikt worden als versterking van de langere video. Als dit het geval is het belangrijk om door te verwijzen naar de boodschap van de video.

Hoewel de focus in 2017 lag op de verschuiving van pc naar mobiel, staat 2018 juist in het teken van kwaliteit. Leg de nadruk van de video op de boodschap en laat de betrokkenheid naar de doelgroep zien. Door het gebruik van verschillende videolengtes en videoformaten kan je de juiste doelgroep bereiken op het juiste platform.

Zoals hierboven ook al staat is het op de boodschap richten in een video erg belangrijk. Ook zijn gepersonaliseerde video’s in trek. De impact van persoonlijke verhalen van mensen of organisaties zijn groot en je wordt als kijker mee genomen in het verhaal. Het feit dat gepersonaliseerde verhalen 42% hoger scoren dan ‘gewone’ content geeft wel aan dat persoonlijke verhalen erg belangrijk gaan worden.

Ook Artificial Intelligence wordt de aankomende periode populair. Door verschillende data met elkaar te koppelen lijkt het erop alsof video’s speciaal voor jou zijn gemaakt. Op dit moment is er nog niet veel van zulke content beschikbaar, maar straks wellicht heel erg veel. Ook Mediavisie gaat zich hier mee bezig houden, dus houdt ons in de gaten.

Wilt u meer informatie? Mail naar info@mediavisiecommunicatie.nl of bel naar 0570-75 42 90.