Engie: Training on the job

Werknemers meetbaar informeren dmv video en animatie

Auteur:
Functie: Crossmedia strategist

Video en animatie zijn fantastische media om informatie over te dragen. Ik heb TV-programma's ontwikkeld voor de VPRO en de...

Veilig en gezond werken

Een van de grootste  technische dienstverlener van Nederland op gebied van energievoorziening en de exploitatie van  installaties organiseerde regelmatig ‘Toolbox-sessies’ om haar medewerkers te informeren over veilig en gezond werken.

Omdat het veel tijd kostte om elke keer mensen bij elkaar te krijgen en de mondelinge overdracht van informatie niet altijd optimaal was, is gekozen voor het ontwikkelen en direct opsturen van een korte informatieve video’s naar de medewerkers. De video’s bestaan uit een combinatie van animatie en videovoorbeelden uit de praktijk.

engie-services-alert

In deze video wordt uitgelegd hoe medewerkers om moeten gaan met werksituaties waarin ze met asbest in aanraking kunnen komen. Ze worden (weer) geïnformeerd over de werkwijze en standpunten van het bedrijf op het gebied van veilig en gezond werken. Aansluitend op de video wordt de medewerkers gevraagd om twee controlevragen te beantwoorden over het onderwerp.

Met deze aanpak wordt veel werktijd bespaard, en krijgt het bedrijf beter inzicht over de aanwezigheid van  kennis en expertise bij de werknemers.

Bekijk hier de preview:

Energie Services from Mediavisie on Vimeo.

Wilt u meer informatie? Mail naar r.reitzema@mediavisie.nl of bel naar 0570-75 42 90.