Lyme Centrum Apeldoorn

Informatie over tekenbeten snel en overzichtelijk in beeld door middel infographics en animatie

Auteur:
Functie: Head video and animation

Alles om mij heen leg ik vast. Mentaal en digitaal. Dat is mijn Mediavisie. Ik ben bij Mediavisie onderdeel van...

Sneller ontdekken van een tekenbeet

Het Lyme Centrum Apeldoorn is een onderdeel van Gelre ziekenhuizen en heeft Mediavisie gevraagd informatie over tekenbeten en het expertisecentrum overzichtelijk en visueel aantrekkelijk in beeld te brengen zodat ze beter en sneller kunnen communiceren met verschillende doelgroepen. Als eerste stap is een infographic ontwikkeld waarin alle relevante informatie in één overzicht gepresenteerd wordt. Deze infographic is gebruikt om met specialisten en huisartsen in het werkgebied te communiceren en diende als basis voor het uitwerken van flyers, advertorials en animaties zodat inwoners en bezoekers in de regio geïnformeerd worden.

lyme-centrum-apeldoorn-tekenbeet

In de animatie wordt stap voor stap uitgelegd wat je kan doen als gebeten bent door een teek en twijfelt of je hiermee naar de huisarts moet gaan. De animatie legt uit wat je zelf moet doen binnen 24 uur na de beet en hoe je gebruik kan maken van speciale app van het expertisecentrum om de rode plek te laten beoordelen. Mensen kijken graag naar bewegende beelden omdat het een makkelijke manier is om complexe materie snel te begrijpen.

Voor Gelre ziekenhuizen is een advertorial ontwikkeld voor het blad ‘Gezond zijn, Gezond blijven’ uitgegeven de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. In deze advertorial zijn onderdelen uit infographic gebruikt om het Lyme Centrum Apeldoorn en de App onder de aandacht te brengen.

tekenbeet-advertorial-magazine

Het voordeel van het werken met een infographic als basisdocument is dat de informatie snel en efficiënt in meerdere uitingen uitgewerkt kan worden op online en offline kanalen. Door het visueel aantrekkelijk te presenteren kunnen de verschillende doelgroepen de informatie sneller opnemen en makkelijker en betere beslissingen nemen.

LymeCentrumApeldoorn tekenbeet-wachtkamer Flyers-Gelre-tekenbeet

Wilt u meer informatie over infograhics, video en animaties? Neemt u gerust contact met ons op: r.buiter@mediavisie.nl of bel met: 0570 – 75 42 90.