Ikkiesmbo voor een optimale registratie van de voorlichtingsactiviteiten

Hoe zorg je ervoor dat meeloopdagen en andere voorlichtingsactiviteiten effectief en profielgestuurd worden aangeboden en de registratie efficiënt gebeurt waarbij het resultaat gemonitord kan worden? ROC van Amsterdam en ROC van Flevoland maken hiervoor gebruik van Ikkiesmbo.

Ikkiesmbo

Ikkiesmbo zorgt ervoor dat de meeloopdagen op basis van de profielen van de aankomend leerlingen worden aangeboden. VMBO leerlingen kunnen zich heel eenvoudig aanmelden voor een meeloopdag die gekoppeld is aan de betreffende opleidingen. Doen de leerlingen eerst de oriëntatietest? Dan zien ze bij de uitslag in de passende beroepen en opleidingen direct welke activiteiten er voor hun beschikbaar zijn.

Nadat de leerling zich aanmeldt voor een activiteit wordt een E-ticket gegenereerd waarmee de aanwezigheid live geregistreerd kan worden. In de backoffice worden de leerlingprofielen opgeslagen en kunnen rapportages uitgedraaid worden van de resultaten, interesses, toeleverende scholen etc.
Het registratiesysteem is ingericht naar de werkwijze van de onderwijsinstelling zodat het ook intern een bijdrage levert aan het efficient inrichten van de registratie voor meeloopdagen.

 

 

"De meelooptool biedt hulp aan leerlingen die interesse hebben in het meelopen bij een opleiding. De implementatie van deze tool heeft dit gehele proces vereenvoudigd. "

ROC van Amsterdam, Wikash Chaitram, Manager Voorlichting en Informatie

Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Onze consultants helpen u graag verder. We denken strategisch en werken crossmediaal zodat we snel en effectief kunnen meebewegen met actuele ontwikkelingen in uw organisatie en de omringende wereld. Bel, mail of kom gewoon bij ons langs in Enschede of Deventer

Kom in contact

Projectleider & New Business Developer

Chantal
Hilberink