Aanleiding

Radiotherapiegroep wil met de lancering van het EPD een succesvolle synergie van de verschillende werkwijzen op de vestigingen bewerkstelligen. Dankzij een feestelijke, online, verbinding tussen drie locaties en de thuiswerkers krijgen medewerkers het signaal dat ze, ongeacht de locatie, met elkaar verbonden zijn.
 
De passie en energie die iedereen de afgelopen twee jaren in de totstandkoming van het EPD heeft gestoken zorgt ervoor dat er makkelijker samengewerkt kan worden. Patiënten krijgen met het EPD altijd en overal toegang tot informatie, zijn beter voorbereid op onderzoeken en gesprekken en kunnen online vragen stellen. 

Concept en aanpak

Door middel van een videostreamingdienst wordt gezorgd voor een live videoverbinding tussen de drie locaties Ede, Arnhem en Deventer. Daarnaast is er een neutrale Radiotherapiegroep-locatie ingericht als studio. Hier was plek om woordvoerders van het project  te interviewen. Wat zijn ze tegengekomen? Wat hebben ze ontdekt en welke nieuwe mogelijkheden zien zij?
 
De aanwezige talkshowhost zorgt voor  een soepel verloop en precieze timing van het event. Omdat de live gang van het EPD ook echt op een bepaald tijdstip plaatsvindt, is de timing van het event strak opgenomen in de planning en op de minuut gescript.

Lancering

De lancering van het EPD is vooral bedoeld om het eigen personeel een pluim te geven voor het werk dat verricht is en is tevens de start van een nieuwe manier van werken van de Radiotherapiegroep. 
 
Voor de feestelijke lancering is gekozen voor de premisse: ‘Met passie voor elkaar’ 
Met deze woorden spreekt Radiotherapiegroep haar waardering uit voor de medewerkers die met passie en aandacht er voor elkaar en de patiënten zijn.
 
‘Met passie voor elkaar’ kan ook gecommuniceerd worden als: ‘Het is voor elkaar, de klus is geklaard.’ Hier is de afgelopen periode hard aan gewerkt en dat mag dan ook gevierd worden. 

"Medewerkers vonden het erg fijn dat ze online bij het openingsfeest aanwezig konden zijn"

René Reitzema, Crossmedia strateeg

Resultaat

In een doorlooptijd van twee weken is een feestelijke lancering van het vernieuwde EPD gerealiseerd: corona-proof voor de fysiek aanwezige sprekers, gasten en medewerkerkers. Op afstand te volgen via online videostreaming door medewerkers thuis. Vier vestingingen via live verbinding direct met elkaar in contact. Strakke regie op het event zodat personeel aansluitend meteen met het dossier aan de slag kon.

  • Feestelijke online verbinding tussen verschillende vestigingen
  • Thuiswerkers zijn ook virtueel aanwezig
  • Informatieve Kick off video
  • Strakke regie tijdens event
  • Nagenieten van de aftermovie

Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Onze consultants helpen u graag verder. We denken strategisch en werken crossmediaal zodat we snel en effectief kunnen meebewegen met actuele ontwikkelingen in uw organisatie en de omringende wereld. Bel, mail of kom gewoon bij ons langs in Enschede of Deventer

Kom in contact

Crossmedia Strateeg

René
Reitzema