E-Learning

Vaardigheden trainen in een veilige omgeving

Serious gaming en e-learning zijn veelgehoorde termen, maar wat houdt het precies in en wat kan mijn organisatie ermee? Serious gaming en e-learning zijn interactieve online spellen die niet alleen als doel hebben de deelnemers op een efficiënte manier iets bij te brengen, maar zijn ook een krachtig middel om houding en gedrag te veranderen.

Serious gaming en e-learning kunnen bijvoorbeeld worden ingezet bij de invoering van nieuwe procedures, een andere manier van werken of de invoering van nieuwe systemen.

E-learning Veilig Thuis

Wat zijn de voordelen van deze nieuwe manieren van leren?

Uit onderzoeken en uit de praktijk is gebleken dat trainingen in digitale spelvorm mensen beter motiveren en, zeker op de lange termijn, vele malen effectiever zijn. Uw medewerkers kunnen in een veilige, maar realistische omgeving, op speelse wijze oefenen met de materie, zonder het primaire werkproces te verstoren.

In complexe en dynamische (werk)situaties blijken e-learning en serious gaming zeer geschikt om de gebruiker of cursist een beter zicht te geven op de onderlinge samenhang van verschillende processen en biedt het de mogelijkheid om kennis en vaardigheden op te doen in een veilige leeromgeving.

De cursist kan zich oriënteren en verdiepen door middel van teksten, foto’s, graphics, animaties en video’s. De opgedane kennis kan vervolgens getoetst of getest worden. Cursisten, docenten en leidinggevenden kunnen via dashboards informatie opvragen over lesvorderingen, de lesagenda raadplegen en onderling vragen of opmerkingen plaatsen. Cursisten kunnen elk moment van de dag inloggen in de online leeromgeving en verder gaan met leren, testen, toetsen en ervaring opdoen. Het leerlingvolgsysteem houdt automatisch bij welke modules afgerond zijn, hoeveel accreditatiepunten en welke certificaten behaald zijn.

Neem contact op met Mediavisie

Verificatie: + 3 = 5*
Wilt u meer informatie?
Bent u benieuwd wat Mediavisie kan betekenen binnen uw organisatie? Neem dan nu contact op met onze specialist, uw aanvraag wordt binnen 24 uur behandeld. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld.