Voorlichting met video bij Arkin

Personeel en cliënten door middel van video en animaties beter informeren.

Auteur:
Functie: Crossmedia strategist

Video en animatie zijn fantastische media om informatie over te dragen. Ik heb TV-programma's ontwikkeld voor de VPRO en de...

Direct bij je doelgroep met video

Arkin is een overkoepelende organisatie met 10 grote merken in de regio van Amsterdam. Onderdeel zijn o.a Jellinek,  Sinai Centrum en Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam. Arkin wil personeel en clienten door middel van animatie en video’s beter voorlichten over strategie, beleid, kwaliteit en veiligheid. Voor deze serie is een set graphics ontwikkeld met achtergronden en afbeeldingen en iconen ontwikkeld die aansluit op de huisstijl van Arkin. Met deze set kunnen in een herkenbare stijl makkelijk nieuwe animaties en video’s ontwikkeld worden.

Visuele informatie is makkelijker op te nemen. Video is het medium bij uitstek om kort en bondig informatie over te dragen. Mensen kijken liever een video dan dat ze teksten op websites of flyers of documenten moeten lezen. De meeste mensen zien lezen als werk, terwijl video als ontspanning wordt gezien. Video’s volgens een herkenbaar format zorgt voor een consistent beeld en dat de boodschap direct overkomt.

Door animaties te gebruiken wordt de nadruk gelegd op de boodschap. De kern van het verhaal wordt in beeld gebracht. Beeld en spraak versterken elkaar. Een studie over visuele communicatie toont aan dat mensen 68% meer informatie onthouden wanneer ze kijken naar een video dan alleen beeld of luisteren naar audio.

Uitleganimatie over werken bij Arkin:

Videostatement Jeroen Mulder, Voorzitter Raad van Bestuur Arkin:

Wil jij meer informatie over het Social Video format? Mail naar r.reitzema@mediavisie.nl of bel naar 06 – 42 48 59 11 / 0570-75 42 90.