Crossmedia Gelre ziekenhuizen

Video, animatie, drukwerk en infographics

Auteur:
Functie: Crossmedia strategist

Mediavisie verbindt mens en media in het Communicatiehuis in Deventer met vertellen leren en beleven. Het Mediavisie Communicatiehuis formuleert de...

De juiste middelen op het juiste moment

Mediavisie werkt aan meerdere opdrachten in de zorgsector waaronder sinds al weer enige tijd voor Gelre ziekenhuizen. Samen hebben we aantal prachtige uitkomsten gerealiseerd. Mediavisie heeft communicatiemiddelen ontwikkeld voor Gelre Sport en het Lyme Centrum Apeldoorn en de communicatie rond High Care Zutphen. Bekijk de projecten hieronder.

animatie deventer

 

Gelre Sport

Mediavisie is gevraagd een merkidentieit te ontwikkelen voor een polikliniek in Apeldoorn op het gebied van sportblessures. Het concept is vertaald naar boodschappen via verschillende media voor drie belangrijke doelgroepen, uitgewerkt naar de juiste middelen op het juiste moment.

campagne apeldoorn
Bekijk hier het volledige project

Samen met Gelre Sport is de communicatiestrategie voor de komende drie jaar uitgewerkt. Hieronder volgt een beschrijving van doel en doelgroepen en met welke middelen deze de komende periode zullen worden benaderd.

Lyme Centrum Apeldoorn

Het Lyme Centrum Apeldoorn is een onderdeel van Gelre ziekenhuizen en heeft Mediavisie gevraagd informatie over tekenbeten en het expertisecentrum overzichtelijk en visueel aantrekkelijk in beeld te brengen zodat ze beter en sneller kunnen communiceren met verschillende doelgroepen. Als eerste stap is een infographic ontwikkeld waarin alle relevante informatie in één overzicht gepresenteerd wordt. Deze infographic is gebruikt om met specialisten en huisartsen in het werkgebied te communiceren en diende als basis voor het uitwerken van flyers, advertorials en animaties zodat inwoners en bezoekers in de regio geïnformeerd worden.

In de animatie wordt stap voor stap uitgelegd wat je kan doen als gebeten bent door een teek en twijfelt of je hiermee naar de huisarts moet gaan. De animatie legt uit wat je zelf moet doen binnen 24 uur na de beet en hoe je gebruik kan maken van speciale app van het expertisecentrum om de rode plek te laten beoordelen. Mensen kijken graag naar bewegende beelden omdat het een makkelijke manier is om complexe materie snel te begrijpen.

Voor Gelre ziekenhuizen is een advertorial ontwikkelt voor het blad ‘Gezond zijn, Gezond blijven’ uitgegeven de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. In deze advertorial zijn onderdelen uit infographic gebruikt om het lyme Centrum Apeldoorn en de App onder de aandacht te brengen.

tekenbeet-advertorial-magazine

Het voordeel van het werken met een infographic als basisdocument is dat de informatie snel en efficiënt in meerdere uitingen uitgewerkt kan worden op online en offline kanalen.

LymeCentrumApeldoornBekijk hier het volledige project

High Care Zutphen

Naast Gelre Sport en Lyme Centrum Apeldoorn hebben wij ook een project gemaakt samen met High Care Gelre ziekenhuizen. Hiervoor is een infographic gemaakt, die vervolgens op de website geplaatst is.
264 x 193 mm

Wilt u meer informatie over het crossmediaal inzetten van  infographics, video’s en animaties? Neemt u gerust contact met ons op: mj.aalbers@mediavisie.nl of bel met: 0570 – 75 42 90.