Rebranding van FSG Academy

Rebranding huisstijl en positionering

Auteur:
Functie: Crossmedia strategist

Video en animatie zijn fantastische media om informatie over te dragen. Ik heb TV-programma's ontwikkeld voor de VPRO en de...

Committed to excellence

FSG Academy is een sportcampus voor middelbare scholieren en studenten uit de hele wereld. Op de campus in Apeldoorn worden sport, onderwijs en wonen gecombineerd volgens uniek concept waarbij een mentor voor de fysieke en mentale gezondheid van elke leerling zorgdraagt. Op FSG Academy kunnen leerlingen dagelijks gebruik maken van een team van sporttrainers, fysiotherapeuten, diëtisten, en een complete kliniek op het gebied van sportblessures met orthodontisten en neurologen uit Gelre ziekenhuizen. Mediavisie ontwikkelt voor deze inspirerende omgeving een nieuw logo en huisstijl die past bij de Nederlandse aanpak op de campus en aansluit op de internationale sportwereld. FSG Academy heeft een eigen sportclub de Royal Eagles die met de leerlingen van FSG Academy op professioneel niveau verschillende sporten beoefenen en wedstrijden spelen in het land.

 

Proces logo FSG Academy

Het logo is opgebouwd door middel van het ‘Golden Ratio’ effect. De ‘Golden Ratio’ is een wiskundige verhouding. Het wordt meestal in de natuurkunde aangetroffen, en bij gebruik in het ontwerp bevordert het organische en natuurlijke uitstraling die esthetisch aantrekkelijk voor het oog is. Het logo hierboven is het icoon geworden voor FSG Academy. Omdat FSG Academy nog een eigen sportclub genaamd “Royal Eagles” heeft, is dit logo vervolgens uitgewerkt in een variant met een adelaar. Het logo maakt een snelle beweging naar rechts. Dat is vooral duidelijk bij het logo van de Royal Eagles. In verdere communicatieuitingen wordt er rekening gehouden met beelden die zich naar rechts bewegen.

 

Logo Royal Eagles

 

Door het toevoegen van twee verschillende elementen is het logo van FSG Academy omgetoverd tot een adelaar. Het moet duidelijk zijn dat Royal Eagles een onderdeel is van FSG Academy.

 

Het gebruik van beeldmateriaal

 

Cases

 

Cases2

 

Om snelheid goed weer te geven op stilstaand beeld, is het belangrijk dat het beeld naar rechts beweegt. De adelaar vliegt naar rechts, de vleugels van het logo van FSG Academy vliegen naar rechts. Dit moet dus ook doorgevoerd worden in het beeldmateriaal. De sporters bewegen zich allen naar rechts.

 

Correspondentieset, posters en offertemap

 

 

FSG Academy

Wilt u meer informatie over huisstijlen of positionering? Neemt u gerust contact met ons op: r.reitzema@mediavisie.nl of bel met: 0570 – 75 42 90.