DKW Video statement maken

Ter gelegenheid van de lancering van de nieuwe website van de DKW, biedt Mediavisie de mogelijkheid om een zakelijk videostatement op te laten nemen

Auteur:
Functie: Head video and animation

Alles om mij heen leg ik vast. Mentaal en digitaal. Dat is mijn Mediavisie. Ik ben bij Mediavisie onderdeel van...

DKW Videostatement

Ter gelegenheid van de lancering van de nieuwe website van de DKW, biedt Mediavisie de mogelijkheid om een zakelijk videostatement op te laten nemen, welke u vrij kunt gebruiken voor uw interne en externe communicatie.

Karel Heijink / Agrovision

In dit videostatement kunt u uw bedrijf, product of dienst presenteren op de DKW website en verder inzetten voor uw interne en externe communicatie. U kunt het videostatement laten opnemen voor een gereduceerd tarief van € 750,-.

De populariteit van video is groot
De gemiddelde Nederlander besteedt zo’n 205 minuten aan mediaconsumptie. Doordat er steeds meer apparatuur beschikbaar is, staan de zogenaamde ‘3-screen-users’ meer en meer in contact met digitale media. Op de website marketingfacts is het onderzoek Media: Tijd gepubliceerd, waaruit blijkt dat het ‘bekijken’ van media nog altijd de lijsten aanvoert. Zo heeft YouTube meer dan een miljard gebruikers en vindt de helft van alle weergaven van YouTube plaats op mobiele apparaten. Bovendien stijgt het aantal uur per maand dat mensen video’s bekijken op YouTube elk jaar met vijftig procent.

Beeld is makkelijk te consumeren
Video is makkelijker te consumeren dan bijvoorbeeld tekst. Mensen vinden het doorgaans prettiger om video’s te bekijken. De uitdrukking luidt niet voor niks dat een beeld meer zegt dan duizend woorden. Een video is authentiek en persoonlijk, waardoor de gebruiker zich meer kan verbinden met de belevingswereld. Het succes van video is onomstotelijk bewezen in het verleden. Zo werd Justin Bieber ontdekt via YouTube. Een video die viral gaat kan soms miljoenen views opleveren. Een foto die op Facebook wordt gepost is binnen veertig minuten 29.000 keer gedeeld en levert 216.000 likes op.

Arjen Vels / Pactum

Portretvideo als opvolger van de portretfoto
Iedereen heeft in zijn leven wel eens een portretfoto laten maken. Steeds meer bedrijven bieden een fotogalerij aan om binnen te kijken bij het bedrijf of ze tonen een overzicht van de medewerkers. Door de menselijke kant van de organisatie te laten zien, binden potentiële klanten zich eerder aan een bedrijf. Onderscheidend vermogen wordt steeds belangrijker en de kennis en ervaring van medewerkers is een doorslaggevende factor. Bovendien geven dergelijke authentieke verhalen, emotionele meerwaarde aan diensten of producten.

Beter vindbaar
Zoekmachines geven de voorkeur aan video’s; hierdoor worden ze hoger geïndexeerd in de zoekresultaten. Doordat een video eenvoudig te delen is via sociale mediakanalen, kan een video een enorm bereik creëren binnen enkele dagen. Daarnaast wordt een video doorgaans in zijn geheel gedeeld, waardoor de volledige boodschap wordt gecommuniceerd. Elke minuut wordt er voor meer dan honderd uur aan video geüpload op YouTube; het is dus belangrijk om video’s breed te communiceren zodat de vindbaarheid vergroot wordt.

Ed den Besten / Rabobank Salland

Dit kan via diverse videokanalen, zoals Dailymotion en Vimeo, of door deze te plaatsen op bekende sociale mediaplatforms als LinkedIn, Facebook en Twitter.

Ineke van Oldeniel / Saxion

Wilt u meer informatie?
Bekijk onze nieuwe online brochure voor alle actuele informatie over dit onderwerp en vele anderen. Neem dan contact met ons op.