Bedrijven vinden passend talent

Competentietest Mediavisie helpt bij het selecteren van de beste sollicitant

Auteur:
Functie: Crossmedia strategist

Video en animatie zijn fantastische media om informatie over te dragen. Ik heb TV-programma's ontwikkeld voor de VPRO en de...

Op zoek naar nieuwe collega's

ICT Automatisering biedt hoogwaardige technologische oplossingen in diverse functionele toepassingsgebieden binnen onder andere Automotive, Logistics, Machine & Systems, Industrial Automation, Energy, en Healthcare. Het bedrijf opereert vanuit Nederland. ICT Automatisering is op zoek naar een nieuwe ploeg werknemers voor een langdurend project bij een klant. Om een goed beeld van de kandidaten te krijgen wil de selectiecommissie graag weten welke competenties meer of minder sterk aanwezig zijn. Gekozen is om voorafgaand aan de selectiedag de kandidaten een link te sturen naar de online competentietest van Mediavisie.

ictautomatiseringapp

De kandidaat kan deze test thuis in zijn eigen tijd invullen. De test maakt gebruik van de MaxDiff-methode waarbij steeds uit vier mogelijkheden de meest gewenste en de minst gewenste optie gekozen moet worden. Een vraag levert met deze methode even veel informatie op als vijf vragen waarbij telkens twee alternatieven worden vergeleken. De relatief korte test (32 vragen) is met deze methode even krachtig als langere vragenlijsten in andere varianten. Van elke kandidaat wordt een volledig rapport gegenereerd met een overzicht van competenties op werk- en denkniveau, leervermogen en werkhouding.

Leden van de selectiecommissie krijgen van elke kandidaat een uitgebreid competentierapport en informatie over de tijd die de kandidaten nodig hadden om de test in te vullen. Met de competentietest van Mediavisie kan de sollicitatiecommissie goed voorbereid aan de gesprekken beginnen en met behulp van de individuele rapporten de beslissingen goed te onderbouwen.

Kijk op ‘Kandoen. werkgevers‘ voor meer informatie over onze loopbaantools op het gebied van werving en selectie, e-HRM, en outplacement.