EICAS: Jeannette Bestuurder

Het European Institute for Contemporary Art and Science gaat in Deventer onderzoek doen naar sociaal-maatschappelijke en politieke vragen. Samen bouwen aan een nieuwe wereld.

Auteur:
Functie: Crossmedia strategist

Video en animatie zijn fantastische media om informatie over te dragen. Ik heb TV-programma's ontwikkeld voor de VPRO en de...

Ervaring van het mysterieuze

Jeannette Leerkamp heeft samen met andere mensen al heel wat gecreëerd. Ze vind het vooral zinvol om zaken te ontwikkelen, waar iedereen wat aan heeft.  Als founder van een onderwijsportal ROC.nl met jaarlijks miljoenen bezoekers heeft zij samen met Germen Roding (Visionair.nl) de psychologische testen en de loopbaanplatforms Kandoen en Carrière gps ontwikkeld. Zij heeft diverse televisieprogramma’s gerealiseerd.

Daarnaast helpt ze andere ondernemers en instellingen met haar bedrijf Mediavisie om hun producten en/of dienstverlening goed te positioneren door middel van strategische marketing en communicatie. Om dit goed te kunnen doen, moet je out of the box kunnen denken. Dit kan alleen als je alles wat je geleerd hebt of wat gebruikelijk is durft te reduceren tot nul om vanuit het niets iets nieuws neer te zetten. Dit is ook kenmerkend voor de visie van de ZERO-beweging. De ZERO-beweging ontstond gelijk met de opkomst van de computer in de derde industriële revolutie, een tijd waarin met een frisse nieuwe blik gekeken werd naar kunst, informatie en communicatie.

De ZERO-beweging is ook een beweging kenmerkend voor de derde revolutie op weg naar de vierde revolutie.

Als disruptieve ondernemer heeft ze geleerd dat creativiteit steeds belangrijker wordt. Het komende tijdperk hebben we mensen nodig die niets voor waar aannemen alles opnieuw willen onderzoeken. Mensen die haar daar in inspireren zijn: Nelson Mandela, Carl Jung, Anselm Grün en Hildegard von Bingen. Zij geven reflectie op het mystieke in Science evenals de Etnografica een bron is voor de kunst.

Ze prijst zich gelukkig dat ze in het bezit is van een hedendaagse kunstcollectie, een verzameling Etnografica en het mede beheer heeft over een collectie van eeuwenoude kunstobjecten met een spirituele betekenis van haar man Cees van Gelder. Met hem heeft ze over de hele wereld kunstbeurzen en verzamelingen bezocht.

“Ik wil graag een bijdrage leveren aan het EICAS”

Ze wil graag een bijdrage leveren aan het EICAS, omdat door het realiseren van een Europees instituut voor kunst en wetenschap in Deventer, met als vaste collectie het werk uit de ZERO-beweging, er niet alleen een belangrijke culturele bijdrage geleverd wordt aan Nederland en Europa, maar ook aan de creatieve, wetenschappelijke en filosofische ontwikkeling van mensen. Dat maakt het leven rijker.

‘The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and science. He to whom the emotion is a stranger who can no longer pause to wonder and stand wrapped in awe is as good as dead, his eyes are closed.’ (Albert Einstein)

Mediavisie heeft dit krachtige pleidooi voor het mysterieuze als uitgangspunt genomen voor de visie: EICAS, Pause to wonder…Neem even afstand, kom tot leven, open je ogen en verwonder!

Meer info?
Wilt u meer informatie hebben over het project of heeft u andere vragen?
Mail naar r.reitzema@mediavisie.nl of bel/What’s App naar 06 42 48 59 11.