ROC.nl beschikbaar in responsive bètaversie

Bemiddelen van mensen naar opleiding en werk door middel van het profielgestuurd aanbieden van informatie

Auteur:
Functie: Crossmedia Consultant

Het bewegende beeld, video en animatie zijn een fantastisch medium om informatie over te dragen. Na de academie voor beeldende...

Landelijk loopbaanplatform voor opleiding en werk

Het landelijke carrièreplatform ROC.nl is vernieuwd.  De portal heeft een  nieuwe architectuur en ook de vormgeving is volledig in een nieuw jasje gestoken. Omdat meer dan veertig procent van de bezoekers inmiddels gebruikt maakt van mobile devices, is de website volledig responsive gemaakt.  Zo zijn de informatie en mogelijkheden voor iedereen toegankelijk, ongeacht het platform. Jaarlijks wordt het carrièreplatform meer dan 5,4 miljoen keer bezocht en vinden er meer dan 800.000 bemiddelingen naar opleiding en werk plaats.

Binnen de portal worden onderwijs- en arbeidsmarkt door middel van intelligente oplossingen aan elkaar gekoppeld.  In de backoffice worden miljoenen velden met content door middel van een geavanceerd metadatamanagementsysteem aan elkaar gekoppeld, zodat de informatie profielgestuurd en op basis van de wens van de bezoeker aangeboden wordt.  De unieke opbouw van content zorgt ervoor dat de informatievoorziening volledig aansluit bij de belevingswereld van de doelgroep.
Door middel van een bètaversie wordt de nieuwe website onder de doelgroep getest. De bezoeker kan de nieuwe website beoordelen en op deze wijze maken zij deel uit van het proces. Alle bevindingen gebruiken wij om te verwerken in de nieuwe versie.

RocResponsive

Het carrièreplatform draagt onder andere bij aan:

  • het toegankelijk maken van onafhankelijke beroeps- en opleidingsinformatie.
  • het toegankelijk maken van de passende carrièremogelijkheden binnen het onderwijs en de arbeidsmarkt.
  • het verminderen van schooluitval.
  • het bevorderen van een juiste beroepskeuze.
  • het bemiddelen naar opleiding en werk.
  • de juiste match tussen consument en beroep.
  • de juiste persoon op de juiste plek.

Mediavisie realiseert ten behoeve van de ontwikkeling, het beheer en onderhoud van het loopbaanplatform de volgende activiteiten:
strategie – functioneel en grafisch design – architectuur – metadatering – CMS – CRM-systematiek – geavanceerde zoek-engine – development content – hosting – databeheer – kwaliteitsmonitoring – datamining – SEO – videoproducties – loopbaaninstrumenten – kandoen.nl – competentietest – job-engines – datafeeds – RSS feeds – social mediacampagnes – profielen – trackingcode.