Google Chrome wereldwijd marktleider

Statista publiceerde recent het wereldwijde marktaandeel van de diverse internet browser waarbij Chrome met kop en schouders boven de concurrentie uitkwam.

Auteur:
Functie: Directie Creatie

Mediavisie verbindt mens en media in het Communicatiehuis in Deventer met vertellen leren en beleven. Het Mediavisie Communicatiehuis formuleert de...

Chrome wereldwijd meest gebruikte browser, Firefox op respectabele 2de plek.

Van Netscape tot Opera en van Internet Explorer tot aan Mozilla Firefox. Velen kwamen op en gingen ten onder. Regelmatig verschijnen er nieuwe browsers op de markt die onderling in een vele concurrentiestrijd zijn verzeild om vertrouwen van de gebruiker te winnen. Het was al bekend dat Chrome tot de meest gebruikte browser behoorde in Nederland, in de statistieken van Statista valt te zien nu te zien hoe Chrome wereldwijd de markt domineert.  In Europa is Firefox met 27% van de markt respectievelijk de op 1 na populairste browser gevolgd door Internet Explorer van Microsoft.

Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen de diverse browsers. Chrome en Firefox hebben veel van elkaar weg, groot voordeel van Chrome is dat de processor kracht minder intensief wordt belast. Hierdoor laadt de browser over het algemeen iets sneller dan Firefox of Internet Explorer. Alhoewel Firefox en Chrome aanvankelijk de twee eerste browsers waren waarbij gebruik werd gemaakt van ondermeer tabbladen en plugin ondersteuning heeft Internet Explorer grotendeels de zelfde functies ingebouwd gekregen. Als het gaat om nieuwe technieken die worden ingezet om bijvoorbeeld website weer te geven blijkt dat zowel Safari, Chrome en Firefox vaak het voortouw nemen om experimentele mogelijkheden verkennen daar waar Internet Explorer vaak pas in een volgende versie ondersteuning biedt.