Creation is Celebration

Ik verliet mijn bedrijf voor 2 maanden om te bezien of het wonen in het buitenland iets voor mij was, om wat afstand te nemen van de zaak en om te bezien wat ik de volgende 5 jaar zou gaan ondernemen.

Auteur:
Functie: Directie Communicatie

Haal eruit wat erin zit! In 1998 ben ik begonnen met Mediavisie. Een goede analyse is altijd van belang voor...

Afstand van de zaak

Een gebrek aan ontwikkelingskansen en doorgroeimogelijkheden blijkt de belangrijkste reden waarom mensen een bedrijf verlaten (pub. nu.nl 26 juni). Ik verliet mijn bedrijf voor 2 maanden om te bezien of het wonen in het buitenland iets voor mij was, om wat afstand te nemen van de zaak en om te bezien wat ik de volgende 5 jaar zou gaan ondernemen. Ik verbleef in een 14e eeuwse borgo in De Mugello ten noorden van Florence. De borgo en het landgoed, waren gekocht door twee broers. Ze hadden alles prachtig gerestaureerd en er hun levenswerk van gemaakt met veel passie en aandacht voor details.

Ondertussen heeft het verblijf verschillende awards gewonnen. En ik heb twee maanden van alles wat de twee broers hebben bedacht in de borgo genoten. Dus ik verbleef regelmatig in het zwembad tussen de olijfbomen, de jacuzzi met een oneindig uitzicht, op de tennisbaan en als het ’s avond wat kouder werd maakte ik gebruik van de prachtige grote openhaard. Daarnaast was ik regelmatig te gast in het restaurant waar overheerlijke gerechten geserveerd werden: Op mijn eigen terras genoot ik van het mooie uitzicht, en de nacht bracht ik door in een prachtig hemelbed.

Ik heb een 10 gegeven voor de borgo als vakantieverblijf. Terwijl ik passief van alles genoot wat de twee broers voor mij gecreëerd hadden dacht ik dat je nog meer plezier hebt van het creëren en het genieten van wat je gepresteerd hebt dan van het niets doen. Met die wetenschap ben ik naar huis gekomen om de CarriereGPS verder te gaan ontwikkelen, om voor andere mensen op het gebied van hun loopbaan ontwikkelingskansen en doorgroeimogelijkheden in kaart te brengen en een boek te schrijven, want creation=celebration!